Видеоматериал, на който се вижда как самолет на авиокомпания  Еър

...
Видеоматериал, на който се вижда как самолет на авиокомпания  Еър
Коментари Харесай

Драма в небето над Португалия: Лайнер Embraer 190 отчаяно се мъчи да кацне, два изтребителя F-16 излитат да му помогнат

Видеоматериал, на който се вижда по какъв начин аероплан на самолетна компания  „ Еър Астана “ се пробва да се приземи на летището в португалския град Бежа, беше оповестен от изданието “Jornal de Noticias ”. Машината Embraer 190 съумяла да се приземи едвам от третия опит.
 

В информацията се показва, че преди спешното кацане самолетът  е изразходвал гориво.
 
Извънредната сутиация е с лайнер на казахстанската самолетна компания. Той изпълнявал постоянна линия KC1388 от португалския град до Казахстан.
 

Самолетът подал сигнал за злополучие, след което два изтребителя на военновъздушните сили на Португалия изхвърчали от базата в Монт Реал, с цел да го съпроводят.
 
„ Два самолета Ф16  са съумели безвредно да приземят на летище Бежа аероплан Embraer, при който се оказа, че има щета в навигационните уреди. Още два Ф16 бяха в подготвеност, дружно с военноморския флот, при положение на приводняване в морето “, изясни в Туитър португалският министър на защитата Жоао Кравиньо.
 
На борда на казахстанския аероплан имало 190 пасажера и 6 души екипаж. Оказана им е здравна помощ. Двама души са настанени в болница.
 
Превод и редакция: Блиц

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР